۹۰.۰۰۰تومان
۷۵.۰۰۰تومان
۸۰.۰۰۰تومان
۱۱۵.۰۰۰تومان
۷۵.۰۰۰تومان
۸۵.۰۰۰تومان۷۰.۰۰۰تومان۳۹.۰۰۰تومان
فرمان دوچرخه
فرمان دوچرخه
فرمان دوچرخه مانند دیگر ماشین های مکانیکی برای کنترل حرکت دوچرخه بکار می رود.
ایمنی دوچرخه در اولویت یک دوچرخه سوار قرار دارد، یکی از مهمترین قسمت های دوچرخه که باید همیشه دارای عملکرد درستی باشد فرمان است،
که اگر درست کار نکند قطعاً در مسیر به مشکل برمی خورد.
فرمان ها ممکن است شکل های مختلفی داشته باشند.
گاهی در یک خط مستقیم، گاهی کمی منحنی و گاهی فرمان های کورسی کلاسیک که به آن ها دراپ گفته میشود.
با بیشتر شدن طول فرمان کنترل آن بیشتر می شود، اما امکان پیچیدن سریع در پیچ ها و رد شدن از مکانهای باریکتر را کاهش خواهد داد.
فرمان های کوتاه و باریک باعث افزایش کارایی آیرودینامیک و ارگونومیک دوچرخه سوار در رکاب زنی های طولانی مدت می شوند.
بیشترین کارایی با در نظر گرفتن راحتی، کنترل، فرمان پذیری و اطمینان زمانی حاصل می شود که پهنای فرمان 10-15 سانتیمتر بیشتر از عرض شانه هایتان باشد.
بیشتر فرمان های دوچرخه کوهستان به دلیل نیاز به استحکام و دوام فوقالعاده زیاد از انواع آلیاژهای آلومینیوم ساخته می شود.
فرمان های آلومینیومی همچنین امکان شکل پذیری از قسمت داخلی و خارجی را به منظور تقویت در نقاط خاص و استحکام در نقاط مختلف در برابر فشارهای مختلف و فرمان پذیری دارند.
طراحی ظاهری فرمان همانند طول فرمان تأثیر بسیار زیادی در راحتی و کارایی با توجه به طول دستها، مچ ها و نواحی مربوط به راحتی دارد.
برخی از دوچرخه سواران ممکن است تمایل به قرارگیری در نقاط پایینتر یا حالات کشیدهتر را ترجیح دهند.
فرمان در دوچرخه های کوهستان به شکل صاف یا با انحنای کم است که به دوچرخه سوار کمک می کند در حالت راحت تری روی زین بنشیند.
عرض فرمان در دوچرخه های کورسی برای کم کردن مقاومت هوا کمتر است و در دوچرخه های کوهستان برای تعادل بهتر در سرعت های کم، بیشتر است.
البته در رشته های دانهیل و فری راید عرض فرمان و انحنای فرمان به دلیل کنترل بهتر، از سایر رشته های دیگر بیشتر است.
فرمان قوس دار مفاصل بالا تنه را در حالت خمیده نگاه می دارد تا در ناهمواری ها ضربات مستقیماً به بدن دوچرخه سوار منتقل نشود.
در کراس کانتری بیشتر فرمان صاف طرفدار دارد و این هم باز بسته به موقعیت قرارگیری فرد بر روی دوچرخه قابل انتخاب است.
چند نکته و ترفند برای استفاده از فرمان :
1– همیشه از گریپ در انتهای فرمان استفاده کنید چرا که می تواند در تصادفات از بروز خراش های شدید در بدن جلوگیری گردد.
2– اطمینان حاصل کنید که کرپی با فرمان به درستی متصل شده باشند، استفاده از برندهای یکسان ایده خوبی در این مواقع خواهد بود.
3– دسته های ترمز و دنده را بیش از حد سفت نکنید. آنها باید طوری قرار بگیرند که از جای خود حرکت نکنند. هر نوع سفت کردن بیش از حد باعث صدمه رسیدن به فرمان ، بهخصوص در مواقع تصادف خواهد شد.
4– بعد از تصادف فرمان خود را برای پیدا کردن هر نوع صدمه ای بررسی کنید، مخصوصاً در مواقعی که دسته های ترمز و دنده از جای خود حرکت کرده اند.
سطح آسیب دیده ممکن است آغاز یک مشکل بزرگتر باشد. بیشتر سازندگان توصیه می کنند تا بعد از یک ضربه جدی، فرمان و کرپی خود دوچرخه را تعویض کنید.
5– حالات مختلف فرمان و کرپی را تجربه کنید یک مقدار کج کردن یا بالا آوردن فرمان، تغییر بزرگی در محل قرار گیری شانه ها و مچ دست ها ایجاد می کند که تأثیر زیادی در احساس راحتی یا ناراحتی دوچرخه سوار و فرمان پذیری دوچرخه خواهد داشت.